beats by dre cheap

BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN

Evo lijepe i iskrene čestitke za sve Bošnjake

Bajramska čestitka
»Bajram ide, Bajramu se nadam..«, »Bajram dođe mirišu avlije…«! Ponovo nas zahvati veselje dočekivanja svojih najmilijih, jopet nam mekšaju napaćene nam duše od grijeha i tereta dunjalučkih tereta. Zaškripaće i ovog Bajrama mnoga vrata inače zatvorena veći dio godine i pohrliće naši muslimani jedni drugima u zagrljaj onaj naš poznati  vjekovni topli bratski i Bošnjački.. Nije lahko danas biti insan a dahabetile musliman, ali eto naš lijepi, dobri, ponosni narod se neda i drži se uspravno i ponosno muci u inat. Kupuju se pokloni mada para nikad nema dosta, posebno u ovoj besparici i nedorečenosti na Balkanu i u našoj ponosnoj domovini.

Insan naš se trudi da pored svih muka i teškoća ostane vedra čela i bistrog duha i često se pita kako se ponašati u ovim svečanim trenucima kada dočekuje najdraže mubareće. Mislim da bi bilo lijepo sačuvati onu našu  tradiciju čestitanja Bajrama, obilaska iz džamije naših najmilijih u mezarjima, zajedničkoj sofri u krugu porodice  po povratku iz džamije prvog bajramskog jutra.

Isto tako lijepo bi bilo oživjeti običaj pozivanja komšija, rodbine i prijatelja na bajramske sofre, kako muške take i sofre žena pa i omladine i praviti omladinska sijela u džamijama u vrijeme Bajrama. U želji da nam i ovaj Bajram bude hairli, pun sreće, blagostanja, berećeta, ljubavi, da ovog Bajrama obučemo najbolje i najljepše što imamo, od srca vam čestitam: (Nijaz Salkić) BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN ! 


STARI GRAD BUŽIM BOSNA I HERCEGOVINA
http://starigradbuzim.blogger.ba
19/09/2009 14:58